Arbeidsliv

Norge har en av verdens korteste arbeidsuker, sier Tian Sørhaug.

– Tidsklemma er en hellig ku

Arbeidslivsforsker Tian Sørhaug mener Norge er barnevennlig nok.

Publisert Sist oppdatert

Etter at LO-leder Gerd Kristiansen torsdag kastet brannfakkelen om at kvinner skyver barna foran seg og bidrar til deltidsproblematikken i arbeidslivet, har det ikke manglet på reaksjoner. Kristiansen har selv gått ut i etterkant og tonet ned utspillet, melder Vårt Land.

Tian Sørhaug sier til Vårt Land at Kristiansen har plukket borti mer enn hun kanskje selv var klar over. Han presiserer imidlertid at Norge har en av de korteste arbeidsukene i verden.

– Jeg tror vi aldri har vært så fokuserte på barn som vi har vært nå. Vi har ekstremt mye forskning som forteller oss om tilknytningen mellom barn og foreldre. Vi har en idé om at det er veldig viktig å amme så lenge som mulig, som du ikke vil finne i andre kulturer. Barnet er blitt et eksistensielt prosjekt, som vi putter forferdelig mye inn i. Og som vi har råd til å putte forferdelig mye inn i, sier han til avisen.

Sørhaug kaller LO-leder Gerd Kristiansen modig, og utdyper dette med at sterke krefter hele tiden forteller oss at Norge er veldig barnevennlig, og at vi jobber altfor mye og altfor hardt.

– Tidsklemma er blitt hellig for oss, uten at vi egentlig diskuterer hva den er, og om den er der. Men vi har altså kortere arbeidstid enn noensinne, sier Sørhaug til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS