Arbeidsliv

Etter mange måneder med negativ utvikling peker flere piler i den norske arbeidsmarkedet oppover igjen. Endelig har Anniken Hauglie hodet over vannet.

Til kamp mot langtidsledigheten

Regjeringens oppfatning av norsk arbeidsliv har i løpet av få måneder dreid fra stor usikkerhet rundt når ledighetstoppen ville nås til en klar konklusjon om at det verste er bak oss. I revidert nasjonalbudsjett får de som ble hardest rammet av oljenedturen økt oppmerksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag offentliggjorde regjeringen sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Som ventet vies utfordringene i arbeidsmarkedet mye oppmerksomhet.

«Utsiktene for arbeidsmarkedet fremstår som noe bedre enn i Nasjonalbudsjettet i fjor høst, men bildet er sammensatt. Ledigheten er på vei ned. Samtidig har ikke etterspørselen etter arbeidskraft vært sterk nok til å få fart på sysselsettingen ennå. Veksten i sysselsettingen har vært svakere enn befolkningsveksten, slik at sysselsettingsandelen har blitt trukket ned,» heter det i forslaget.

Blant regjeringens viktigste endringsforslaget er økte bevilgninger for å få de som har gått lenge uten jobb inn på arbeidsmarkedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS