Bygg og anlegg er blant bransjene som har merket konsekvensene av de nye innleiereglene som ble innført i fjor.

Tror på positiv kjennelse fra Efta-domstolen: Varsler erstatningskrav i mangemillioner-klassen

Tirsdag holdt Efta-domstolen høring i saken som SMB Norge og gruppe bemanningsbyråer har anlagt mot staten. – Vi regner med positiv dom til høsten, sier saksøkernes advokat. Statens advokat påpeker imidlertid at Efta-domstolens kjennelse er rådgivende, ikke avgjørende.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av SMB Norge og Norsk Gründerforening fører advokatene Nicolai Skarning og Jan Magne Langseth fra Advokatfirmaet Simonsen Wogt Wiig (SWV) en sak mot Norge i Efta-domstolen om regjeringens innstramminger i bruken av vikarbyråer.

Etfa-domstolens høring tirsdag handlet om et søksmål mot Norge fra 12 vikar- og rekrutteringsbyråer. Domstolen skal ta stilling til om Norge har brutt EØS-avtalen gjennom rekken av forbud mot vikarbyråene, som ble innført i fjor.

– Det gikk veldig bra. Vi fikk støtte fra ESA og EU-kommisjonen, og regner med en positiv dom til høsten, sier advokat Nicolai Skarning i en kommentar til Dagens Perspektiv i etterkant av høringen i Luxembourg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS