Arbeidsliv

Tusenvis risikerer 575 kroner per dag i tvangsmulkt. Skattemeldingen for næringsdrivende må leveres senest fredag 31. mai.

Tusenvis risikerer 575 kroner per dag i tvangsmulkt

I fjor ble én av ti næringsdrivende ilagt tvangsmulkt for manglende eller sen levering av skattemeldingen.

Publisert Sist oppdatert

Tre dager før fristen har fire av ti næringsdrivende (omtrent 300 000) ennå ikke levert skattemeldingen. Dersom du ikke leverer innen fristen risikerer du å få tvangsmulkt.

Det vil si at du må betale 575 kroner hver dag inntil du leverer skattemeldingen eller til du har nådd maksgrensen på 57.500 kroner, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

– De fleste næringsdrivende leverer til riktig tid og det er viktig fordi vi trenger opplysningene til å fastsette riktig skatt. I fjor fikk mange tusen likevel tvangsmulkt fordi de ikke leverte skattemeldingen innen fristen. Vi vil aller helst at næringsdrivende unngår tvangsmulkt ved å levere skattemeldingen i tide, sier divisjonsdirektør i Skatteetaten Marta Johanne Gjengedal.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS