Arbeidsliv

Atle Tjelflaat, daglig leder for Etablerersenter Vest-Agder IKS.

– Uavklart om hjelpetiltakene vil fungere

Gründer-rådgiver ber politikerne klargjøre regelverket raskest mulig.

Publisert Sist oppdatert

Antallet enkeltmannsforetak i kultursektoren er nesten tredoblet i løpet av de siste ti årene. Svært mange av disse har tøffe tider under koronakrisen. Mandag ble det klart at selvstendig næringsdrivende og frilansere kan få 80 prosent av inntekten sin fra Nav, etter 17 dager uten inntekt.

Men disse tiltakene hjelper ikke nødvendigvis, hevder Atle Tjelflaat, daglig leder for Etablerersenter Vest-Agder IKS. Han mener at de skisserte tiltakene synes både gode og formålstjenlige, men at det fortsatt er uavklart hvordan dette skal kunne skje for selvstendig næringsdrivende.

Denne gruppen næringsdrivende har nærings- eller personinntekt fra næring. Dette gir i utgangspunktet ikke rett til dagpenger. I tiltakspakken som ble presentert skal denne gruppen være sikret 80 prosent av inntekten de siste tre årene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS