Unio-leder Ragnhild Lied under streikemarkeringen til Unio og Akademikerne foran Stortinget i Oslo tirsdag.

Unio ber Støre gripe inn mot streiken – sender brev til statsministeren

Unio ber statsministeren gripe inn for å finne en vei ut av den fastlåste konflikten i statsoppgjøret. Fredag sendte organisasjonen brev til Jonas Gahr Støre.

Publisert

Unio ber om «bistand fra Statsministerens kontor» og om at «statsministeren overtar dialogen med partene», framgår det av brevet som NTB har lest. Det er nå sju dager siden streiken i staten brøt ut.

Akademikerne og Unio godtar ikke statens tilbud. LO og YS har akseptert. Siden bruddet i meklingen har partene ytret sine primærstandpunkter og er tilsynelatende like langt unna hverandre som dagen da de gikk fra hverandre.

Vi ber videre om at dagens avtale, som ble inngått med Støre-regjeringen for to år siden, forlenges

Brevet som er datert 31. mai i år innledes med et avsnitt der Unio-leder Ragnhild Lied uttrykker alvorlig bekymring over «den fastlåste situasjonen som er oppstått». Hun viser blant annet til at digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) torsdag gjentok regjeringen og statens holdning til avtalestrukturen med partene i arbeidslivet.

– Staten ønsker én avtale, som skal sikre lik lønn for likt arbeid. Hvis de vil avslutte streiken for på diskutere én avtale, så ønsker vi det velkommen, sa hun til NRK Dagsrevyen.

Lied ber om at det settes ned et utvalg for å utrede den framtidige lønnsdannelsen i staten. I mellomtiden må avtalestrukturen man hadde før lønnsoppgjøret, forlenges, ber hun.

– Vi ber videre om at dagens avtale, som ble inngått med Støre-regjeringen for to år siden, forlenges, skriver Lied.

Powered by Labrador CMS