Arbeidsliv

KAMERASKREKK: Ansatte i arbeids- og inkluderingsbedriftene har opplevd AFT-deltakere som har det de kaller «kameraskrekk». Flere har erfart at deltakere med sosial angst verken liker å se seg selv på skjerm eller bli sett på skjerm.

Utfordrende omlegging til digital oppfølging

Overgang til digital oppfølging under koronapandemien har vært utfordrende for deltakere på arbeidsmarkedstiltak med psykiske helseplager, språkproblemer eller svake tekniske ferdigheter.

Publisert Sist oppdatert

Da koronapandemien kom til Norge ble det nødvendig med store endringer i gjennomføringen av arbeidsmarkedstiltak.

Arbeids- og inkluderingsbedriftene fikk på kort varsel beskjed om å gå over fra den normale situasjonen, der deltakerne følges tett og tilbringer mye tid fysisk til stede enten i arbeids- og inkluderingsbedriften eller i praksis hos eksterne bedrifter, til at alle deltakerne skulle følges opp digitalt.

Overgangen til digital oppfølging gikk bra, omstendighetene tatt i betraktning, viser en studie fra forskningsstiftelsen Fafo. Men for noen grupper var overgangen vanskelig, og ansatte i arbeids- og inkluderingsbedrifter frykter at koronapandemien kan bidra til økt ulikhet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS