Arbeidsliv

Unios forhandlingsledere er klare til lønnskamp. Fra venstre: Lill Sverresdatter Larsen, Steffen Handal, Guro Lind, Gunn Hafsaas, Therese Tynes Fagerhaug og sjefen sjøl, Ragnhild Lied.

Vår tid er nå, sier lærerne og sykepleierne

Større ramme enn frontfagene. Det er det krystallklare kravet fra Unio. Sykepleiere, lærere, politifolk, prester og forskere har alle skyhøye forventninger til årets lønnsoppgjør. Får de ikke gjennomslag, er streikeviljen enorm.

Publisert Sist oppdatert

Samme dag som frontfagene starter opp årets lønnforhandlinger, setter Unio-leder Ragnhild Lied standarden for utdanningsgruppenes forventninger høyt opp i taket, da hun innleder til inntektspolitisk konferanse i Oslo onsdag.

− Yrkesgruppene i offentlig sektor blir mindre verdsatt enn andre. Derfor står vi fast på at vi trenger en større ramme enn frontfaget i dette oppgjøret, konstaterer Lied.

− Våre grupper har mange utfordringer. Snittlønna i industrien ligger 100.000 kroner over snittlønna i kommunesektoren. Samtidig er det slik at 25 prosent av de ansatte i industrien har høyere utdanning, mens hele 70 prosent av de kommuneansatte har det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS