Arbeidsliv

LO-leder Gerd Kristiansen er fornøyd med ambisjonen om jobbvekst i Aps alternative statsbudsjett.

– Vil bidra til jobbvekst

LO-leder Gerd Kristiansen roser fokuset på jobbvekst i Aps alternative statsbudsjett

Publisert Sist oppdatert
– Dette er et budsjett som vil bidra til jobbvekst, sier LO-leder Gerd Kristiansen i en pressemelding etter at Arbeiderpartiet har lagt fram sitt alternativ til regjeringens statsbudsjett.
Hun påpeker at Ap tar tak i den viktigste oppgaven nå. Arbeidsløsheten er fortsatt rekordhøy, og stadig flere har vært ledige i lang tid.
– Regjeringen er altfor passiv, og det er ikke akseptabelt at de foreslår å kutte i innsatsen mot arbeidsløshet på Vestlandet. Her har Arbeiderpartiet langt mer offensive grep, konstaterer LO-lederen, som er spesielt fornøyd med koblingen mellom en offensiv klimasatsing og arbeidsplasser.
– Det er helt nødvendig å vise at det grønne skiftet kan gi økt verdiskaping, om innretningen er riktig. Her vrir man pengebruken fra skattekutt for de rikeste til å satse på jobbskaping. Det er en prioritering LO kan stille seg helt bak, understreker hun
Kristiansen understreker at LO i sine kommentarer til statsbudsjettet har vært opptatt av hvordan kompetanse og læring gjennom hele livet er en nøkkel til arbeid og inkludering.
– Jeg glad for at vi kan kjenne igjen dette i forslaget som Arbeiderpartiet legger fram. Ekstra viktig er det å satse på ungdom. Her legges grunnlaget for å delta i arbeidslivet, fastslår LO-lederen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS