Arbeidsliv

Vil ha utslippsfrie bygge- og anleggsplasser

De største offentlige utbyggerne - som representerer et investeringsvolum på godt over 350 milliarder kroner de nærmeste årene - går nå sammen og utfordrer leverandørmarkedet på utslippsfrie løsninger for bygge- og anleggsplasser.

Publisert Sist oppdatert

– På dialogkonferansen 15. mai får vi de første reaksjonene fra leverandørene, sier klima- og miljøansvarlig Tina Sølvberg i Nasjonalt program for leverandørutvikling som tilrettelegger dialogen.

Oslo kommune var pionérer på området da de etterspurte den første fossilfrie byggeplassen i en utlysning. Når får de med seg de største utbyggerne på neste skritt: utslippsfrie bygge- og anleggsplasser.

15.mai er Miljødirektoratet vertskap når de største utbyggerne inviterer leverandører til dialog om kravene til utslippsfrie løsninger på bygge- og anleggsplasser. - Dette er løsninger vi må utvikle i dialog med leverandørene. Vår viktigste rolle som utbyggere er å bli enige om hvilke forventninger vi har til leverandørene og stimulere til innovasjon gjennom å vise hvilke volumer det er snakk om, sier Lene Lad Johansen, prosjektleder i Smart Oslo, Oslo kommune

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS