Arbeidsliv

Massasjeterapeut er et yrke i vekst, mener arbeidslivsekspert Liz Ryan.

Yrker på fremmarsj

Hvilke yrker har gode utsikter i 2011? Det amerikanske magasinet Bloomberg Businessweek har laget en smørbrødliste.

Publisert Sist oppdatert

Magasinets arbeidslivsekspert, Liz Ryan, har i artikkelen Top ten careers for 2011 plukket ut ti karriereveier hun mener har lyse utsikter i 2011. Dette er de fem toppyrkene på Ryans smørbrødliste:

1. Massasje/massasjeterapeut
Liz Ryan noterer seg at det amerikanske arbeidsdepartementet mener at dette er et felt i vekst. Dette fordi mange av «baby-boomerne» er i ferd med å bli eldre, samtidig som mennesker i alle aldre ser ut til å forbinde massasje med fysiske og mentale helsegevinster.

2. Trener
Trener er et yrke som forventes å få et oppsving. Dette fordi stadig flere arbeidsplasser og idrettsforeninger blir opptatt av fysisk aktivitet og kommer til å benytte seg av dem.

3. Oversetter
I en global økonomi øker behovet for oversettere. Flerspråklige mennesker som forstår både business og språknyanser er etterspurte, både når det gjelder direkte, muntlig oversettelse og for oversettelse av dokumenter.

4. Brukerstøtte IT
Etter hvert som teknologien fortsetter å utvikle seg og stadig flere team jobber sammen på virtuell basis, øker behovet for IT-spesialister som kan tilby brukerstøtte.

5. Møteplanleggere
Profesjonelle folk som setter sammen og gjennomfører arrangementer innen alt fra utdanning og business til fritidsaktiviteter klarer å få turister og andre til å bruke penger i byer og andre lokalsamfunn. Dette er et område i vekst, konstaterer Bloomberg Businessweek.

Powered by Labrador CMS