Den europeiske investeringsbanken er EUs låneinstitusjon for langsiktige lån, og eies av medlemslandene i EU. Banken gjør økonomiske midler tilgengelige for langsiktige og gode investeringer, for å bidra til å nå EUs politiske målsettinger.

Nordisk flyplassboom

Året etter at Gardermoen ble nordens største flyplass, øker danskene ambisjonene. Trumfkortet er charterturister fra Kina og megaflyet Airbus A380. Nå vil også Flesland i Bergen vokse, og de gjør det med EU-penger.

Publisert Sist oppdatert

I 2014 var Oslo Lufthavn Gardermoen og København Lufthavn Kastrup nesten like store. Målt i antall passasjerer strømmet det om lag 25 millioner gjennom hver av flyplassene i løpet av året. På Arlanda var antallet passasjerer kun 22,4 millioner i fjor.

Den nye terminalen på Gardermoen er ventet å stå ferdig i 2017 og vil da åpne for 5 millioner flere reisende per år. Da vil Gardermoen rykke ifra. Hvis ikke København lykkes med de enorme nye planene som ble lagt frem i forrige uke.

Ifølge Berlingske Tidende har Kastrup, som er privat og børsnotert, ambisjoner om å øke det årlige passasjerantallet til 40 millioner. Det skal skje med flere nye investeringer - i første omgang på om lag 1 milliard danske kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS