Ledelse

Norsk toppfotball - Utålmodige amatører

På 1990-tallet tok Drillo det norske fotballlandslaget til andreplass på FIFA-rankingen, og Rosenborg etablerte seg som fast innslag i Champions League. I dag sliter norske lag mot albanere og nord-irer i Europas bakgård, og trenerne i den hjemlige ligaen byttes ut i rekordfart. Økonomien forvitrer. Hva skjedde med profesjonaliseringen av klubbene og kvaliteten på norsk fotball?

Publisert Sist oppdatert

– Hermer etter dårlig ledelses­kultur

Den hyppige sparkingen av trenere i norsk toppfotball er uprofesjonell, og skjer fordi de som sitter på toppen av norsk fotball er dårlige forbilder, mener ledelsesekspert.

Les mer: http://www.dagensperspektiv.no/2015/hermer-etter-darlig-ledelseskultur

– Klarer ikke å motstå fristelsen

Norske klubber selger når det er billig, og kjøper når det er dyrt. Det skjer ingen profesjonalisering i norsk fotball, mener BIs ledelsesekspert, Jan Ketil Arnulf.

– Unngå snarveier

Rekrutteringsekspert Ole Petter Melleby i ISCO Group påpeker at langsiktighet og kritiske analyser må til for å kunne rekruttere til et godt prestasjonsmiljø.

Les mer: http://Rekrutteringsekspert Ole Petter Melleby i ISCO Group påpeker at langsiktighet og kritiske analyser må til for å kunne rekruttere til et godt prestasjonsmiljø.

– Jobber med ny topp-lederutdanning

Sportssjef i Norsk Toppfotball, Jo Bergsvand, forteller at NTF er ydmyke og har et stort forbedrings-potensial. Han lover imidlertid at arbeidet med forbedret lederutdanning i toppfotballen er i full gang.

Disse har fått sparken i år:

Tippeliga- og OBOS-ligatrenere som har måttet gå hittil i 2015:

Les mer: http://www.dagensperspektiv.no/2015/disse-har-fatt-sparken-i-ar

Powered by Labrador CMS