Annonsørinnhold
Annonsørinnhold
VÆRTSHUSET BÆRUMS VERK

Klassisk og tidløs konferanse

(BÆRUM) Det var en gammel drøm som gikk i oppfyllelse da Ulla O. og hennes ektemann, kokken Bob Laycock, sommeren 2000 overtok som vertskap på Værtshuset Bærums Verk utenfor Oslo. Nå er stedet et av Norges aller beste mat- og konferansesteder.

Vi vil holde på tradisjonene, sier Ulla og Bob Laycock på VÆRTSHUSET BÆRUMS VERK, - Værtshuset er et klassisk og tidløst sted, og vi ønsker at det skal være et ekte «værtshus» med et ekte engasjement. Et sted hvor gjestene kjenner seg igjen og ikke minst like viktig - at de blir gjenkjent.

Boken om Værtshuset Bærums Verk

Værtshuset på Bærums Verk utgjør en markant del av vår nasjonalhistorie, det står sentralt i Bærums lokalhistorie og det er ikke minst et herlig spisested som stadig flere vet å sette pris på. - Alle skal føle husets lune atmosfære og dens unike personlighet! Det gode måltidet med mat og drikke og ikke minst opplevelsen omkring selve måltidet er oppgaven vi har.

Vertshuset Bærums Verk er Norges eldste spisested på historisk grunn, og ligger i Bærum, tyve minutters kjøretur fra Oslo sentrum.

Les om sesongene og maten på Værtshuset, om vertskap og drift og om selve historien.

Den kan kun kjøpes her, og koster nå kr. 298.

Konferanser og arrangementer

Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og værelsene har en helt spesiell atmosfære, og alle værelsene har forskjellig størrelse og innredning.

Vårt "Norskinspirerte Kjøkken" har hovedsakelig norsk mat på menyen. All mat fremstilles på vårt eget kjøkken, og består av de beste råvarer som kan oppdrives. Vi som arbeider her ønsker å ta godt imot deg og gi deg en følelse av å være en venn av huset.

Kontakt Værtshuset Bærums Verk gjerne for møter, konferanser bryllup, selskaper, catering, mat- og vinkurs eller andre arrangmenter.

 «Det beste et menneske kan gjøre, er å spise og drikke og unne seg gode dager midt i alt sitt strev.» (Forkynneren 2,24.)

Historien

Værtshuset ble oppført ca 1640 på Bærums Jern Werk, for å få kontroll på all drikkingen blant arbeiderne. - Det ble straks et livlig samlingssted for jernverksfolket og for langsveisfarende bønder og handelsmenn, forteller Bob Laycock. - Værtshuset fikk også en funksjon for de vanskeligstilte i lokalsamfunnet. Avgiften fra brennevinssalget gikk ikke til kongen, men til Verkets fattigkasse.

Om det ble en velfylt kasse, forteller historien ikke. Men Værtshuset var godt besøkt, og i ca 250 år – frem til omkring 1890 – fungerte det som serveringssted. Etter dette ble lokalene brukt som bolig for verkstedsbefolkningen. Senere ble bygningen fredet av Riksantikvaren, og i 1987 ble den totalrestaurert og gjenåpnet som serveringssted.

Bærums Verk

I 1600-talls og industrihistoriske omgivelser på Bærums Verk er det i dag rundt 55 butikker, håndverkere, verksteder, gallerier og serveringssteder

Handel, håndverk, historie & kultur er flettet sammen og danner grunnlaget for aktiviteter og kulturopplevelser som bl.a. glassblåsing, smie, gallerier, kunsthåndverk, design, spesialbutikker, ovnsmuseum, skulpturpark, historiske utespill og et moderne handelshus.

Handelsstedet Bærums Verk har mottatt flere priser, bla. Byggeskikkprisen i 1988 og ICSC's internasjonale pris for nytenkning innen utvikling av kjøpesentra i 1998. I 2002 fikk vi også Olavsrosa, som deles ut av Norsk Kulturarv. Dette er et varemerke for opplevelsestilbud med basis i den norske kulturarven.

Les mer her.

Meny:

Vi anbefaler denne lunsjmenyen:

KREMET KONGEKRABBESUPPE 

Tilsmakt konjakk.

Eller ELGCARPACCIO MED PINJEKJERNER 

Serveres med rukkula og Holtefjellost.

PIGGVAR- OG HUMMERFRIKASSÈ

Serveres med gulrot, purreløk, spinat og asparges.

Eller ROSASTEKT REINSDYRFILET MED FLØTESAUS 

Serveres med glaserte gulerøtter og mandelpotetpuré, tyttebær og sopp.

SKOGSBÆROSTEKAKE MED RUBYSJOKOLADE 

Serveres med skogsbærsorbett

3-retters lunsj kr 545.