Ledelse

Europas beste forballspiller: Ada Hegeberg fikk nok av svak ledelse i NFF.

– Uklokt av Hegeberg

Generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, mener Ada Hegeberg burde ha kommet med kritikken tidligere, og hevder det vil være negativt for karrieren hennes å stå utenfor landslaget.

Publisert Sist oppdatert

– Det er skuffende når en av våre mest profilerte spillere velger å slutte på landslaget. Det er også uklokt, og vil være negativt for hennes videre karriere, sa generalsekretær Pål Bjerketvedt på NFFs pressekonferanse.

Han tar ikke kritikk i forhold til NFFs evaluering etter mesterskapet i Holland, der Norge ikke skåret mål, og ble slått ut allerede i gruppespillet.

Bjerketvedt, toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagstrener Martin Sjögren reiste til Lyon for å møte Hegeberg. Bjerketvedt beskriver det som et godt møte, men at de dessverre ikke klarte å bli enige.

Foto Generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Han går ikke med på ledelseskritikken fra Hegeberg, som hevdet at Semb og Sjögren bruker hersketeknikker da de sa at de var skuffet over Hegeberg.

– Vi håper Ada bare tar en pause, og at hun på et senere tidspunkt føler for å komme tilbake til landslaget, sa Bjerketvedt.

Europas beste spiller

– Vi må leve med hennes beslutning, og håper at vi gjennom dialog skal kunne få henne tilbake til landslaget igjen, sa fotballpresident Terje Svendsen på spørsmål om ledelsen kan leve med at europas beste spiller slutter på landslaget.

Fortsatt tillit til ledelsen

På spørsmål om ledelsen fortsatt har tillit, svarer Bjerketvedt et ubetinget ja:

– Nils Johan og Martin har vår fulle tillit. De skal også evalueres, og alle må gå i seg selv og lytte til kritikk. Men de har vår fulle tillit, også i den situasjonen vi står, sa generalsekretæren om toppfotballsjef Semb og damelandslagstrener Martin Sjøgren.

Powered by Labrador CMS