Ledelse

Berit Svendsen er ikke interessert i å lede Telenor Thailand og gleder seg til nye samarbeid i det hjemlige markedet.

Berit Svendsen ønsker endringer i Telenor-ledelsen velkommen

Ny teknologidirektør hentes hjem til Norge fra Serbia – Berit Svendsen ser frem til samarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Telenor tar nye grep for å møte det digitale skiftet, skriver selskapet i en pressemelding.

Fra og med 1. september tar Ingeborg Øfsthus over som teknologidirektør etter Christer Eneroth, som har fungert i stillingen siden mars. Øfsthus kommer fra stillingen som administrerende direktør i Telenor Serbia, og har tidligere hatt flere lederstillinger i ulike Telenor-selskap i Tyskland, Thailand og Norge.

– Etter flere år i utlandet blir det spennende å vende hjem med nye perspektiver, sier hun.

Samtidig flyttes IT ut av teknologi-divisjonen og blir en egen divisjon innad i selskapet.

Divisjonen skal ledes av Richard Stigaard, som har vært CTO i Telenor Danmark og frem til nylig jobbet med IT-transformasjon i Telenor Group.

– Det er alltid hyggelig å se at Telenor-ansatte vokser i selskapet. Både Ingeborg og Richard er svært solide ledere med sterk faglig bakgrunn som jeg har stor tillit til. Nå er Telenor enda bedre rustet for å lykkes i digitaliseringsarbeidet, sier Telenors sjef for Skandinavia, Berit Svendsen.

Det har stormet rundt Svendsen den seneste tiden, etter at NRK meldte at Telenor-toppsjef Sigve Brekke prøvde å bytte henne ut. Selv har Svendsen sagt at hun ikke har planer om å flytte på seg. Hun får full støtte fra de ansatte i selskapet.

I en melding på Twitter tirsdag understreker Svendsen den posisjonen; «sammen skal vi fortsette å utvikle tjenester som gjør kundenes hverdag enda bedre. Ser frem til samarbeidet», skriver hun om nyansettelsene, og står dermed fast på at hun skal fungere videre i det skandinaviske markedet.

Mer IT

Hensikten med å opprette en egen divisjon for IT er å legge mer vekt på dette arbeidet, samt å knytte området tettere sammen med ledelsen, skriver Telenor.

– IT står sentralt i digitaliseringen av Norge og det er klart at Telenor anser dette som et stort satsningsområde, sier Stigaard.

Dag Henning Nikolaisen, som leder IT-enheten i dag, vil få «nye spennende oppgaver i Telenor», skriver selskapet i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS