Ledelse

– Flere bærekraftige bedrifter med kvinnelige investorer

Publisert Sist oppdatert

Svensk undersøkelse viser at kvinnelige investorer vil bidra til at bedrifter prioriterer bærekraft og likestilling mer, skriver magasinet Entreprenör.

– Vi må bryte opp den utrolige homogene gruppen investorer som finnes i dag, og da må antallet kvinnelige eiere, investorer og gründere øke, sier Julia Reuszner, administrerende direktør i Crowdfundingselskapet Pepins, til magasinet.

I undersøkelsen, som er utført av Demoskop på oppdrag fra Pepins, kommer det frem at kvinner er mer verdidrevne enn menn. 70 prosent av kvinner vurderer likestilling høyt når de investerer i bedrifter. Blant menn er resultatet 44 prosent. Dessuten viser undersøkelsen at 77 prosent av kvinnene prioriterer bærekraftighet høyt, mens 65 prosent av menn gjør det samme.

Ifølge Reuszner er dette et tegn på at kvinner, dersom de investerer mer, vil kunne bidra til at det blir utviklet flere foretak som har fokus på likestilling og bærekraft.

Men det er fortsatt en lang vei å gå: Bare 24 prosent av kvinnene som har deltatt i undersøkelsen sier at de ønsker å starte eget foretak. 41 prosent av mennene har gründerplaner.

– Det er vanskelig å si hva som er høna og hva som er egget, siden eierskap og gründerskap henger sammen. Om kvinner investerer og eier er de også med og påvirker. Vi vet at kvinner søker mindre ekstern kapital, og dermed har vanskeligere for å få sine bedrifter til å vokse. Da er det ikke så rart at kvinner får mindre lyst til å starte egne bedrifter, sier Reuszner til Entreprenör.

Powered by Labrador CMS