Ledelse

Manager i Rambøll Consulting, Odd Ingebretsen.

Psykologi og tankesett

Manager i Rambøll Consulting, Odd Ingebretsen, har beveget seg inn i psykologiens verden, med boken Mindset av Dr. Carol S. Dweck.

Publisert Sist oppdatert

Han ble gjort kjent med boken da jeg diskuterte forskjellige personlighetstrekk med en av de personlige treneren på treningssenteret Evo-Røa.

– Nysgjerrig som jeg er kjøpte jeg boken og ble ganske fascinert av hvordan måten vi tenker på ofte kan deles i to grunnleggende tankesett som begge er med på å styre våre handlinger og måten man oppfører seg på, sier han.

Foto Boken «Mindset» av Carol Dweck tar for seg måten vi tenker på, og at denne ofte kan deles i to grunnleggende tankesett som begge er med på å styre våre handlinger og måten man oppfører seg på. (Foto: Hachette Australia)

Han forteller at boken tar utgangspunkt i «The fixed mindset» og «The growth mindset».

– Mennesker med «fixed» vil hele tiden være mer på vakt og stille spørsmål som «vil jeg klare dette»? «Blir jeg akseptert, eller ikke»? «Blir det suksess, eller ikke»? Mens mennesker med «growth» hele tiden har troen på utvikling, basert på den kunnskapen de har, forteller han.

Forfatteren Dweck, som blant annet har vært professor på både Columbia University og Stanford har gjennom en rekke eksempler, både seg selv og en rekke kjente navn som golfspilleren Tiger Woods, tennis-urokråka John McEnroe og flere, beskrevet hvordan måten man tenker på styrer både innsats og hvordan man takler at man ikke vinner hver gang.

Det var en ganske inspirerende og lettfattelig bok om et spennende tema, sier Ingebretsen.

Og på Ingebretsens liste til juleferien står det faktisk ytterligere tre bøker:

Lars Saabye Christensen – Byens spor

Jordan B Peterson – 12 regler for livet

Mariana Mazzucato – The Entrepreneural State

Anbefalt bok 2018

Psykologi og tankesett, kvinnelig pionérarbeid hos legestanden eller en prisvinnende historie historie, fortalt av en butler? Dagens Perspektiv har snakket med et knippe ledere, ledelseseksperter og forskere om deres anbefalte boktips.

Se alle anbefalingene her.

Powered by Labrador CMS