Ledelse

– Jonas Gahr Støre bærer ansvaret på en troverdig måte i en meget krevende situasjon med ingen enkle valg, sier Røde Kors-president og pensjonert generalløytnant Robert Mood.

Robert Mood: – Er beskyldningene sanne, bør Giske gå av

Publisert Sist oppdatert

Robert Mood sto i fjor for noen av 2017s mest omtalte bøker: «Ansvar – ledelse er ingen popularitetskonkurranse». I boka kritiserer den pensjonerte generalløytnanten blant annet politikere for å være korttenkte, mangle prinsipper og ikke bry seg om de store spørsmålene. De spiller spillet, og det er viktigere å bli sittende enn å gjøre en faktisk forskjell. Utsagnene har vakt oppsikt, og av Dagens Næringslivs politiske redaktør, Kjetil B. Alstadheim, ble han kalt «generalen for politikerforakt».

Selv sier han at boka handler om det stikk motsatte.

I beste fall har tidligere ledere oversett ukulturen, i verste fall vært med å skape den

– Boka handler på ingen måte om politikerforakt. Historiene og ledelsesprinsippene jeg snakker om er snarere en hyllest til demokratisk fellesskap, og en kjærlighetserklæring til moderne operativ ledelse og dyktige individer. Dette er elementer av ledelse jeg har sett og lært av, fra ulike mennesker i ulike sammenhenger og kulturer. Jeg vil bringe enkelthistoriene opp til talerstolen – ta med erfaringer og tøffe dilemmaer til den store debatten.

– Situasjonen er meget alvorlig

Varslersaken i Arbeiderpartiet står på for fullt om dagen, og selv om Mood understreker at han kun kjenner situasjonen gjennom mediene, har han følgende kommentar om den situasjonen Ap og partileder Jonas Gahr Støre nå står i:

– Situasjonen er meget alvorlig for AP og arbeiderbevegelsen. Det er et tankekors at tidligere ledere i beste fall har oversett ukulturen, i verste fall vært med å skape den, sier Mood, som mener Støre håndterer krisen godt:

– Jonas Gahr Støre bærer ansvaret på en troverdig måte i en meget krevende situasjon med ingen enkle valg.

– Hvis Trond Giske er skyldig i det han beskyldes for har han mistet sin integritet som leder og bør gå av. Hvis han er utsatt for et spill, har han all grunn til å sloss for sin integritet som leder, sier Robert Mood.

Les hele intervjuet med Robert Mood om ansvar, ledelse, Hæren og Røde Kors i morgen på Dagens Perspektiv.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS