Ledelse

Telenors leder i Skandinavia, Berit Svendsen, får full støtte fra Telenors største fagforbund. Her sammen med konsernsjef Sigve Brekke.

Svendsen får full støtte fra de Telenor-ansatte

Telenors største fagforbund mener det ville vært en dårlig idé å fjerne Berit Svendsen som leder av Telenor Skandinavia.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen meldte NRK at Telenor-sjef Sigve Brekke i vår og sommer har forsøkt å bytte ut Svendsen og tilbudt henne alternative jobber. En av dem skal ha vært å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.

Det mener konserntillitsvalgt for de organiserte i El og IT Forbundet, Esben Smistad, ville vært en dårlig idé.

– Jeg opplever at Berit Svendsen har løst de utfordringene hun har fått med særdeles stramme kostnadsrammer på en måte som har vært til de ansattes beste og opplever at hun blir sett på med positive øyne av de ansatte i Telenor Norge, sier han til Dagens Næringsliv.

Svendsen er ordknapp når hun blir spurt om Brekke har tilbudt henne en jobb utenfor konsernledelsen, men gjør det klart at hun trives der hun er.

– Jeg har verdens mest spennende jobb og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg har dessverre ingen ytterligere kommentarer, sier hun til NTB i Arendal.

Full støtte

Smistad mener Svendsen har klart å opprettholde resultatene i konsernet, selv om de har gjennomgått kostnadskutt som førte til at 1.500 ansatte måtte gå, i tillegg til at inntekter har falt bort som følge av teknologisk utvikling.

– Vi ønsker å være tydelige på vår støtte til Svendsen, tilføyer Smistad.

Jevnlige samtaler

Da NRK spurte Brekke om det foregår diskusjoner rundt Svendsens fremtid i selskapet, svarte han via sin kommunikasjonssjef at «alle ansatte i Telenor har jevnlige samtaler med sine ledere om roller og karrierevei. Det har jeg selvsagt med min konsernledelse også. (...) Den dialogen er et forhold mellom den enkelte ansatte og leder, og det kommenterer vi ikke på».

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.

Powered by Labrador CMS