Annonse
Trond Giske møter pressen etter paneldebatten på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø. Han var der for å snakke om medias håndtering av MeToo. Nå er han favoritt til fylkeslederverv, ifølge Adresseavisen.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix      
Adresseavisen

Giske favoritt til å bli fylkesleder i Trøndelag

Første møte i valgkomiteen var torsdag, og Adresseavisen har snakket med en rekke kilder i Arbeiderpartiet over tid. Foreløpig har verken kandidater formelt blitt foreslått eller sagt hvorvidt de er villig eller ikke.

Kildene trekker likevel et navn oftere enn både nåværende gruppeleder i fylkestinget, Per Olav Skurdal Hopsø, som ble valgt til fylkesleder i 2019, og dagens nestleder, May Britt Lagesen: Trond Giske.

Årsmøtet og valget er 20.–22. mars i 2020.

Skulle Hopsø trekke seg som leder, påpeker flere sentrale kilder at det er vanskelig å se hvem som kan ta opp kampen med Giske.

Adresseavisens kilder tror videre Giske ønsker å ta ledervervet, selv om han foreløpig ikke har sagt noe om det.

Giske selv ønsker vil ikke å kommentere saken.

Da Trondheim Arbeiderparti foreslo å innsette Giske i fylkeslagets ledelse allerede i fjor, utløste det enorm debatt. Så dukket VGs såkalte dansevideosak opp i februar, og valgkomiteen valgte å vrake Giske og sa at videoen skapte utrygghet rundt hans dømmekraft.

Pressens Faglige Utvalg kom i august med sin mest omfattende fellelse noensinne etter behandlingen av VGs dekning av videoopptaket fra Bar Vulkan.

Annonse
Annonse