Ledelse

Tove Selnes blir en del av toppledelsen med tittel som konserndirektør for People i Storebrand.

Løfter HR inn i konsernledelsen

Storebrand meldte torsdag 8. august om flere endringer i konsernledelsen. For første gang løftes HR-sjefen inn i ledergruppa.

Publisert Sist oppdatert

Konsernsjef Odd Arild Grefstad viser til at det er behov for endringer fordi både markedet og digitale løsninger er i sterk utvikling. Lederne for konsernområdene Technology og People går derfor nå inn i konsernledelsen.

– Fra et tidligere tyngdepunkt mot bedriftskunder og forbedring av soliditet, rigger vi oss nå for lønnsom vekst i et stadig mer individualisert sparemarked, sier Grefstad.

HR blir eget konsernområde

Konsernsjefen ønsker å løfte satsingen på de ansatte og deres kompetanse.

– Konsernområdet People skal lede an i utvikling av medarbeidere, ledere og organisasjonskultur. Medarbeidere i Storebrand er vår viktigste kilde til innovasjon, utvikling og vekst, sier Grefstad.

Tove Selnes har vært ansvarlig for HR-området (Human Resource Management) i flere år, men nå løftes enheten opp som eget konsernområde, og Selnes blir en del av toppledelsen tittel som konserndirektør for People i Storebrand.

– Konsernområdet People skal lede an i utvikling av medarbeidere, ledere og organisasjonskultur.

Medarbeiderne i sentrum

Selnes er opptatt av at medarbeiderne må stå i sentrum for å skape en endringsdyktig, operativ og kommersiell organisasjon.

– Kompetanse er en viktig suksessfaktor for å nå våre strategiske mål. Kontinuerlig læring for å forstå våre kunders behov er nødvendig i en bransje i rask endring. Det digitale skiftet muliggjør tjeneste- og produktutvikling i et tempo finansbransjen ikke har sett før, sier hun.

Vanligere internasjonalt

Daglig leder i HR Norge Even Bolstad mener Storebrand gjør et fremtidsrettet og klokt grep.

– Måten virksomheter satser på mennesker og organisasjon er stadig mer avgjørende for hvordan man skaper innovasjon og verdier. Det er oftest menneskene og kulturen i den enkelte virksomhet som utgjør den store forskjellen mellom dem som lykkes og dem som feiler, sier han.

– Å ha HR som en sterk og integrert del av øverste konsernledelse er derfor en helt naturlig konsekvens av de store utfordringene virksomheter som Storebrand og mange andre står overfor. Med HR inn i konsernledelsen følger Storebrand hva som er vanlig internasjonalt, ikke minst blant de største og mest fremgangsrike konsernene.

Powered by Labrador CMS