Annonse
Nyvalgt idrettspresident Berit Kjøll jubler etter valgseieren etter valget under Idrettstinget på Scandic Lillehammer Hotel. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Navn i uken

Næringslivs­dame med konkurranse­instinkt

Hun ble tidlig foreslått som kandidat, men da valgkomiteen falt ned på Mollekleiv, trodde de fleste at løpet var kjørt for både Kjøll og tidligere president Tom Tvedt.  

Men håndballforbundet ville det annerledes. De sa at de skulle fremme Kjøll som benkeforslag, og Kjøll sjøl lot seg ikke be to ganger.

Hun var tilbake i spillet bare noen uker før selve Idrettstinget, og lanserte seg sitt kandidatur med utestemme.

Dagens Perspektiv var blant de første som omtalte hennes relansering.

– Jeg ønsker at idrettsbevegelsen skal sette et enda større fotavtrykk, og ta en enda tydeligere samfunnsrolle enn i dag, sa Berit Kjøll til Dagens Perspektiv tidlig i mai. Allerede da trakk hun fram sin tidligere rolle som styreleder i Den Norske Turistforening ent pre i sitt nye tillitsverv.

– Jeg ser mange paralleller, sa Kjøll, som mener idrettsbevegelsen i Norge har en sterk posisjon i samfunnet, men at «forbedringspotensialet absolutt er til stede».

Berit Kjøll trekker også fram sin erfaring fra ulike lederjobber som en styrke – også i fulltidsvervet som idrettspresident.

– Alle lederjobber har sine ulike utfordringer, men i sum handler det om å like rollen som leder med det ansvaret det innebærer når du kommer inn i en organisasjon. 

Selve avstemningen ble nervepirrende. Også Tom Tvedt hadde kastet seg på i sluttrunden, men i første avstemmingsomgang røyk han ut. Til slutt vant altså Kjøll med knappest mulig margin. Blant annet på grunn av at flere av Tvedts støttespillere endte opp med å stemme på Kjøll – og ikke Molekleiv – i den avgjørende runden.

Det lukter litt «takk for sist» fra Tvedt til valgkomiteen av det grepet.

Men at Berit Kjøll drev en intens og engasjerende valgkamp, er det ingen tvil om.

– Jeg hørte at den som legger seg sist, vinner. Så jeg la meg sent, strålte Kjøll etter seieren.

Nå skal hun altså fornye og endre norsk idrettsbevegelse. Hun blir øverste tillitsvalgt i landets desidert største frivillige organisasjon. Her sitter det mye lenge utviklet kultur i veggene. Og det er ikke til å komme fra at valget viser en splittet idrettsbevegelse.

Berit Kjøll må først forene – så endre.

Berit Kjøll har vist klar og tydelig tale under sin hektiske vei til presidentstolen i idretts-Norge.

Og hun fortsatte å snakke tydelig etter at hun ble valgt sist søndag:

– Vil må få vekk moms for frivilligheten, var noe av det første hun proklamerte. Dagen etter var hun en smule mer forsiktig:

– Jeg våknet med en stor porsjon ydmykhet, sa Berit Kjøll dagen etter den store seiersdagen.

Det er litt av en jobb hun står foran. Dersom hun ikke kan vise til resultater rimelig kjapt, vil det murres fra både indre og ytre bane.

Fra nå av holder det ikke med prat.

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse