Annonse
I årsrapporten til eierselskapet Koko as omtaler Hans Geelmuyden partnerne som har sluttet med at «Det er med partnerskap som med fisken, de råtner fra hodet». Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix.
Navn i uken
Navn i uken

PR-mann slenger med leppa

I årsrapporten til eierselskapet Koko as omtaler Hans Geelmuyden partnerne som har sluttet med at «Det er med partnerskap som med fisken, de råtner fra hodet».

Dette har Geelmuyden fått sterk kritikk for. Ni av de ni ekspartnerne sier til Dagens Næringsliv at de sluttet av egen fri vilje. Ekspartner Bård Hammervold uttalte til avisen at Geelmuyden «har en ekstremt utdatert og gammeldags lederstil».

Kreativ leder, Eva Sannum, som sa opp i januar i år, satte også spørsmålstegn ved sjefens ledelse med henvisning til formuleringene i årsrapporten.

Nina Riibe og Marius Eriksen er overrasket over Hans Geelmuydens uttalelser og hevder de på ingen måte slutter etter en prosess Geelmuyden har iverksatt.

Selv om Geelmuyden la seg flat etter kritikken fra de tidligere partnerne, understreker han at endringene var nødvendig.

«I fjor brukte jeg makten min for å få toget til å gå på skinner», sier han, og «All trappevask må begynne øverst,» sa han til avisen.

De siste 17 årene har selskapet som han nå eier over 95 prosent av, gått med overskudd. Men i 2018 gikk de med økonomisk underskudd.

Det er likevel ikke første gang Geelmuyden Kiese opplever masseflukt av talenter. I 2016 forlot 23 personer pr-selskapet på ti måneder, ifølge Finansavisen.

Før Hans Geelmuyden ble Norges største PR-mann jobbet han i avisbransjen, både som redaktør for forretningsbladet Farmand og sjefredaktør i Morgenbladet.

I 1989 startet han Geelmuyden Kiese sammen med makker Jo Kiese.

På slutten av 1990-tallet opplevde Geelmuyden den første masseflukten fra byrået, noe han den gang tok ansvar for.

I et intervju med Dagens Perspektiv i 2003 uttalte han: «Jeg var i et slags Ikaros-syndrom. Jeg tok helt av med den suksessen vi hadde med Geelmuyden Kiese. Jeg fløy for høyt».

Noen år etter solgte med-grunnleggeren Jo Kiese seg ut av selskapet sammen med Morits Skaugen jr., Jens Ulltveit-Moe og Christian Ringnes.

I dag representerer Hans Geelmuyden en «kongen på haugen»-ledelse som partnere lett kan få i halsen.

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse