Annonse
Eilert Hanoa tar over som direktør i den spillbaserte læringsplattformen Kahoot!  Foto: LinkedIn.
Karrieresteg

Styreleder tar over som direktør i Kahoot!

I en børsmelding skriver selskapet at Hanoa starter som administrerende direktør 1. desember. Han går da ut av styret.

Harald Arnet, som representerer selskapets største aksjoner Datum Group, tar da over som styreleder samme dag som Hanoa tar over direktørrollen.

Eilert Hanoa har tidligere grunnlagt det børsnoterte programvareselskapet Mamut ASA og var tidligere direktør for selskapet. Mamut ASA.

Han etablerte sitt første IT-selskap som 15-åring i 1986. Selskapet solgte programvare til privatpersoner og SMB-segmentet. Etter å ha jobbet 10 år i bransjen etablerte Hanoa selskapet Guru Software AS (senere Mamut ASA) i 1994 med en visjon om å forenkle hverdagen for mindre virksomheter.

Medgrunnlegger og nåværende Kahoot!-direktør, Åsmund Furuseth, går over i rollen som produktdirektør (CPO).

– Vi har vært gjennom en viktig periode av Kahoot!-reisen. Jeg er veldig takknemlig for de betydelige resultatene Kahoot!-teamet har oppnådd så langt. Fremover er jeg veldig glad for at Eilert er utnevnt til ny administrerende direktør. Vi har jobbet sammen siden 2015, og jeg føler meg privilegert som er en del av de flotte Kahoot!-teamet i neste fase av vekst og utvikling, sier Furuseth.

Økt omsetningen med 300 prosent

I løpet av de to siste årene har selskapet økt omsetningen mer enn 300 prosent år etter år og rundet de første 100.000 betalende kundene. De forventer å oppnå positiv avkastning fra driften i 4. kvartal.

–  Åsmund er og har vært essensiell i utviklingen av selskapet siden Kahoot! ble lansert og det er et privilegium å samarbeide med Åsmund for å bygge selskapet videre for neste fase, sier Eilert Hanoa.

– På styrets vegne er vi veldig glade for at Eilert har takket ja til å ta på seg rollen som administrerende direktør i Kahoot! og for å være en del av teamet og sammen med Åsmund levere selskapets visjon, sier Harald Arnet.

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse