Ledelse

Pusterommet i ferien gir mulighet til å løfte blikket og tenke på videre karriere.

To av tre ledere tar karrierebeslutninger i ferien

Har du brukt ferien til å tenke på ditt neste karrieresteg? I så fall er du ikke alene.

Publisert Sist oppdatert

Pusterommet i ferien gir mulighet til å løfte blikket og tenke fremover.

En fersk svensk undersøkelse viser at mange benytter ferien til å vurdere nye jobbmuligheter, skriver Chef.no. Ikke minst er dette vanlig blant sjefer.

Flest ledere

Hele 66 prosent av ledere sier at de har tatt beslutninger angående videre karriere i løpet av ferien. Blant befolkningen for øvrig er det 55 prosent som gjør det samme.

Undersøkelsen er utført av Inizio på oppdrag fra ManpowerGroup, og er Sveriges største arbeidslivspanel med om lag 3900 respondenter.

Har ikke tid ellers

– Når man har fri tar man seg ofte tid til å tenke på egen personlig utvikling, sier Elisabeth Skol, HR-direktør i svenske ManpowerGroup.

At ledere i ekstra stor grad tar karrierebeslutninger i ferien, mener hun kan henge sammen med at de ellers sjelden har tid til dette.

– Når man har fri tar man seg ofte tid til å tenke på egen personlig utvikling.

– For sjefen gjelder det å ikke drukne i kaoset før ferien, da må de prioritere å snakke med de ansatte. Så må de selv få sjansen til å reflektere over sin karriere. De fleste ønsker faktisk å bli og utvikle seg i den jobben har, sier Elisabeth Skol.

Sender jobbsøknad

Samme undersøkelse viser at mange også tar steget og søker ny jobb i løpet av ferien. Hele 27 prosent av befolkningen oppgir at de ofte bruker ferien til jobbsøking, og ytterligere 39 prosent har gjort det noen ganger. Å søke jobb i ferien er aller vanligst blant unge under 30 år.

Dagens Perspektiv har tidligere listet opp åtte tegn på at det er på tide å skifte beite.

Powered by Labrador CMS