Ledelse

Med en årslønn på nesten 5 millioner kroner, og i tillegg 2,4 millioner kroner i bonus og annen godtgjørelse, tjener administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum mest av alle lederne i de heleide statlige selskapene.

Solid lønnsvekst for ledere i statlige selskaper

De ti best betalte lederne av statlige selskaper har fått mer i lønnsøkning de siste fem årene enn en industriarbeider tjener på ett år.

Publisert Sist oppdatert

Det er Klassekampen som har regnet ut dette, basert på oversikten over lederlønningene i statlige selskaper i 2019 som ble presentert i statsbudsjettet denne uka.

De ti best betalte sjefene i selskapene som er heleid av staten fikk i gjennomsnitt 4,6 millioner kroner i lønn, bonus og godtgjørelser, melder Klassekampen. Da er ikke kostnader til pensjon regnet med.

Argentum-sjefen lønnsvinner

Klassekampen peker også på at lønnsveksten disse lederne har hatt de siste fem årene gjennomsnittlig er mer enn det en industriarbeider tjener på ett år.

Lønnsstatistikken for 2019 ble først offentliggjort i statens eierberetning i juni. Dagens Perspektiv omtalte da lønnsveksten blant lederne i alle statlige selskaper, ikke bare de heleide.

Blant selskapene som er heleid av staten er lønnsvinneren administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum Fondsinvestering AS, som forvalter statens investeringer i aktive eierfond. Han hadde nesten 5 millioner kroner i lønn, og i tillegg 2,4 millioner kroner i bonus og annen godtgjørelse, ifølge Klassekampen.

Powered by Labrador CMS