Annonse
Tove Andersen. Foto: Tomra

Ny konsernsjef i Tomra

Hun erstatter Stefan Ranstrand, som hadde stillingen de siste 12 årene, og blir den første kvinnelige presidenten og administrerende direktøren i selskapet siden det ble grunnlagt i 1972.

Tidligere var Andersen konserndirektør i Europa for Yara International.

– TOMRA er et selskap jeg har kjent i mange år. Jeg har alltid vært imponert over virksomhetens fortsatte utvikling og posisjonen den har skapt for seg selv i dag globalt under Stefans ledelse, sier Andersen i en kommentar.

TOMRA ble grunnlagt på en innovasjon som begynte med design, produksjon og salg av omvendte automater (RVM) for automatisk innsamling av brukte drikkebeholdere.

I dag tilbyr selskapet teknologiledede løsninger som muliggjør sirkulær økonomi med avanserte innsamlings- og sorteringssystemer som optimaliserer ressursgjenvinning og minimerer avfall i nærings-, resirkulerings- og gruveindustrien.

TOMRA har rundt 100 000 installasjoner på over 80 markeder over hele verden og hadde i fjor en totalinntekt på 10 milliarder kroner. Konsernet sysselsetter cirka 4300 mennesker globalt og er notert på Oslo Børs.

Annonse
Annonse