Ledelse

XXL-sjef Stine Trygg-Hauger.

– Viktig å dyrke raushet

Bruken av digitale verktøy gir XXL enda mer fleksibilitet og Stine Trygg-Hauger tror mange kontorrotter kan få mer effektive arbeidsdager fremover.

Publisert Sist oppdatert

Som ny toppsjef i XXL, er Stine Trygg-Hauger er skikkelig imponert over alt man har fått til under pandemien.

Nedstengingen gjorde faktisk at mange strategiske prosjekter ble satt i gang tidligere enn planlagt.

– Det har vært fantastisk å se hvordan organisasjoner har kraftsamlet, tilpasset seg og gjort store endringer det siste året.

På den andre siden har XXL-sjefen sett hvor viktig det er å dyrke raushet.

– Det har vært et tøft år for mange, mange har det tøft privat og ensomhet er vanskelig. Det skal mindre til før noen føler seg krenket eller demotivert så det å være ekstra rause med hverandre er en viktig erfaring.

Topplederne om hva de har lært i løpet av pandemien

Dagens Perspektiv har snakket med ni toppledere om hvilke erfaringer - både positive og negative - som de tar med seg fra det siste året. Noen av lærdommen vil de ta med seg videre når samfunnet igjen åpner opp.

Jobber fra ulike steder

Majoriteten av XXLs medarbeidere jobber i varehus og har med unntak av nedstengingen vært på jobb som vanlig.

– I XXL er vi vant til å jobbe på distanse, med 37 varehus spredt fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Men en ting vi og alle har lært er at mye kan gjøres uten å møtes fysisk.

Trygg-Hauger gleder seg til å få besøke alle XXL-varehusene rundt om i landet.

Er det en ting en pandemi har lært oss, så er det vel at man skal være forsiktig å spå fremtiden

– Det er noe helt annet å besøke butikk enn å se bilder og jeg gleder meg til å treffe folka våre.

I XXL er ansatte vant til at å jobbe fra ulike steder rundt om i landet. Majoriteten av de 2000 medarbeiderne er spredt over hele landet og jobber for det meste i butikk og på lager.

– Bruken av digitale verktøy gir oss enda mer fleksibilitet og jeg tror mange kontorrotter kan få mer effektive arbeidsdager fremover. Ikke alle møter må tas i samme rom.

Begynte å bokse

– Hvordan ser virksomheten ut om fem år?

– Er det en ting en pandemi har lært oss, så er det vel at man skal være forsiktig å spå fremtiden. Men jeg håper kundene våre fortsatt setter stor pris på valgfriheten vi kan tilby dem med både butikker og netthandel.

Ikke minst tror hun at XXL vil tilby enda flere tjenester som reparasjoner og vedlikehold enn de gjør i dag.

– I dag tilbyr vi blant annet skøyteslip, pigging av sko, strenging av racketer, sykkelservice og skiprepping og ser stor økning i etterspørsel for denne type tjenester.

– Har du fått deg noen nye vaner eller interesser på fritida i løpet av pandemien?

– Jeg har som mange andre tilbrakt mer tid ute i skog og mark, med mange flotte naturopplevelser. I tillegg har jeg begynt å bokse og fikk stått mer på snowboard enn jeg har gjort på mange år.

Powered by Labrador CMS