Ledelse

Pandemi, den hybride arbeidsdagen og datasikkerhet vil prege 2022, tror sjefen i Microsoft Norge.

– Store krav til digital sikkerhet

– Bruk av hjemmekontor stiller det ekstra store krav til virksomhetenes digitale sikkerhet, sier Kristine Dahl Steidel i Microsoft Norge.

Publisert Sist oppdatert

Om bedriftene vil lykkes med en hybrid arbeidshverdag eller ikke, vil prege arbeidslivet i 2022, mener Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft Norge.

– De ansatte forventer å ha en fleksibel arbeidshverdag og det er vår jobb som ledere å legge til rette for at de kan lykkes. Vi må fortsette å ta i bruk teknologi som gjør at vi kan være både innovative og effektive fra hvert vårt hjemmekontor, sier Microsoft Norge-sjefen.

– I tillegg kreves det en ny type digital kompetanse i de fleste yrker, og vi tror definitivt at det blir viktigere enn noen gang å tiltrekke og beholde riktig kompetanse.

Digital sikkerhet

Pandemien vil prege alle bransjer også i år.

Men det som vil få størst betydning i deres egen bransje er hvordan norske virksomheter vil innrette seg for å redusere risikoen for angrep på bedriftens data, tror Microsoft Norge-sjefen.

– At mange nå sitter på hjemmekontor stiller ekstra store krav til virksomhetens digitale sikkerhet og viktigheten av å ha dataene sine i skyen. En må sikre både de ansattes, virksomhetens og kundens data på en god måte.

– I tillegg må man legge til rette for at de ansatte kan jobbe sømløst ved bruk av skytjenester, dette er både tidsbesparende og mer effektivt for bedriften.

Utsikter for 2022

Hvilke trender i arbeidslivet vil prege ulike bransjer og sektorer i Norge i 2022?

Hvor viktig blir koronan også det kommende året? Og hvilke enkelthendelser vil bety mest for norsk arbeids- og næringsliv i det som i Kina er kalt Tigerens år?

I en artikkelserie denne uken vil representanter for ulike bransjer og virksomheter dele sine bekymringer og håp for 2022 her Dagens Perspektiv.

Stort, spredt team

– Hva vil bli din største utfordring i din rolle som leder i 2022?

– Det blir å lede et stort team av mennesker som sitter spredt over vårt landstrakte land.

– Vi som ledere må endre måten vi jobber på, det stilles andre typer krav til oss og vi er nødt til å ta innover oss at vår ledelse må være basert på tillit. Lederen blir i større grad en rollemodell, en retningsgiver og en sparringspartner. Kommunikasjon av verdier, mål og strategi er essesielt i dette. Vi må også involvere de riktige menneskene, og vi må legge til rette for et mangfoldig og inkluderende fellesskap på arbeidsplassen.

Innovasjonstempo

– Hva ser du på som de største truslene for deg og din virksomhet?

– De globale endringene i dagens samfunn skjer raskere og raskere, og innovasjon gjennom digitalisering er nøkkelen for å opprettholde det tjenestetilbudet vi ønsker i Norge. Verdiskapningen fremover vil primært skapes gjennom tjenester som løser problemer. Innovasjon på dette området er en utfordring for store deler av norsk økonomi, både i privat og offentlig sektor.

– I Norge har vi både ressurser, kompetanse og økonomi til å akselerere innovasjon gjennom bruk av teknologi som konkurransefortrinn, og vi har sett mange eksempler under pandemien på at vi virkelig kan snu oss raskt hvis vi må. Min største bekymring er at vi i Norge tenker at nå kan vi gå tilbake til «normalen» og jobbe som før – og at vi derfor ikke klarer å gjennomføre den nødvendige digitale omstilling i samfunnet raskt nok.

Antallet angrep øker

Dahl Steidel ser på vegne av Microsoft Norge en rekke muligheter i det nye året. De ønsker blant annet å være en rollemodell for det nye arbeidslivet, forteller hun:

– Vi deler med glede våre erfaringer og hvilke muligheter som fins i den nye arbeidshverdagen, samt utfordringene og hvordan du og din bedrift kan lykkes i det som fortsatt er en krevende hverdag for mange.

– I tillegg kan jeg ikke få sagt nok om viktigheten av å sikre sine egne data. De seneste årene har vi sett at antall angrep på norske og internasjonale bedrifter har økt i omfang og vi tror dessverre ikke at dette vil avta, tvert imot vil det øke. Vi har sett at det rammer, også her hjemme.

– Hvis du kunne bestemme, hva er det viktigste politiske grepet regjering/storting bør ta i sin arbeidslivs/næringslivspolitikk i 2022?

– Ta i bruk data som en sentral ressurs og digital infrastruktur for å fremme innovasjon i Norge. Jobb aktivt med å utvikle grønn, digital kompetanse i Norge, og involver næringslivet. Vi har mye å bidra med og vi ønsker å bidra!

Powered by Labrador CMS