Ledelse

3 forhandlingsråd

Wharton-professor Adam Grant har forsket på forhandlinger.

Publisert Sist oppdatert

Kristi Hedges, skribent hos Forbes, skriver begeistret om ledelsesboken Give and Take av Wharton-professor Adam Grant. Spesielt begeistret er hun over de delene av boken som handler om forhandlinger. Hun gjengir i en artikkel flere forhandlingstips fra Adam Grant. Dette er tre av dem:

  • Del informasjon
    Hvis du er altfor opptatt av å skjule hvilke kort du har på hånden, kan det påvirke tilliten i forhandlingene negativt, mener Adam Grant. Han viser til at folk har en tendens til å gjengjelde. Oppfører du deg bra, øker sjansen for at andre oppfører seg bra. Vil du ha tillit, må du også gi tillit.
  • Lag en liste over hva du ønsker å oppnå. Prioritér deretter.
    Gå igjennom alle punktene og prioriter disse. Han anbefaler at partene er åpne om rangeringene sine. På denne måten kan partene sammenligne rangeringer og finne ut hvor det største mulighetsrommet ligger.
  • Kom med det første tilbudet
    Studier Grant og kollegene har gjort viser at folk som legger det første budet på bordet, er de som til slutt ender opp nærmest den prisen de ønsker. Årsaken er det psykologiske fenomenet forankring. Uansett hvilket tall det er som ligger på bordet, så vil begge parter begynne å jobbe rundt dette. Det setter scenen.
Powered by Labrador CMS