Ledelse

− 45 prosent av regningen er altfor lite

Alle bedrifter som bruker mer enn 3 prosent av omsetningen sin på strømregningen, kan nå søke om kompensasjon fra staten. Men bare fram til nyttår. Det er ikke godt nok, mener Jørund Rytman i SMB Norge.

Publisert Sist oppdatert

− Dette er ikke tilstrekkelig for mange av de små og mellomstore bedriftene. Det vil ikke stoppe en kommende konkursbølge i Norge. Jeg håper jeg tar feil, men å få dekket 25 eller 45 prosent av strømregningen i tre måneder, vil ikke monne for svært mange bedrifter etter to år med pandemi, sier administrerende direktør i SMB Norge Jørund Rytman.

25 eller 45 prosent

Alle bedrifter der strømprisen utgjør mer enn 3 prosent av total omsetningen kan søke om strømstøtte fra staten. Da kan en bedrift få dekket 25 prosent av strømregningen over 70 øre per kw/t. Men du må gjennomføre en energikartlegging av eget strømforbruk for å kunne få støtte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS