Ledelse

– Kunnskapsintensiv industri basert på fornybar energi gir Norge et sterkt internasjonalt konkurransefortrinn, sier Hilde Merete Aasheim.

– Å gjennomføre det grønne skiftet er vår viktigste utfordring dette tiåret

En ny rapport viser at norsk næringsliv står dårlig rustet for å møte klimautfordringene. Hilde Merete Aasheim tror det å gjennomføre det grønne skiftet kan bli deres største mulighet.

Publisert Sist oppdatert

En fersk lederstudie fra UN Global Compact og Accenture viser at toppledere i privat sektor sliter med å akselerere klimaambisjonene sine selv om nesten tre fjerdedeler (73%) sier de føler et økende press til å handle.

– Å gjennomføre det grønne skiftet er vår viktigste utfordring dette tiåret, men også vår største mulighet. Kunnskapsintensiv industri basert på fornybar energi gir Norge et sterkt internasjonalt konkurransefortrinn, sier Hilde Merete Aasheim.

Gjennom grønn industriutvikling basert på ren kraft, mener hun at vi kan skape arbeidsplasser og eksportinntekter og samtidig bidra til å kutte utslipp hjemme og ute.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS