Ledelse

– Alt er bare løgn

Regjeringen har verken brutt klimaforliket eller satsingen på de eldre, slik opposisjonen påstår, slår statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og miljøvernminister Erik Solheim (SV) fast.

Publisert Sist oppdatert

– For å si det enkelt, alle påstandene de kommer med er gale. Enten snakker de usant, ellers bygger dette på at de ikke skjønner hva klimaforliket dreier seg om, sier miljøvernministeren til Dagsavisen.

Men Høyre, KrF og Venstre – som var de partiene fra opposisjonen som deltok i de to forlikene med regjeringspartiene – har påstått at regjeringen har brutt både klimaforliket fra 2008 og eldreforliket fra 2007. Klimaforliket er brutt i forhold til utslipp av klimagasser.

– Det er fullstendig feil bruk av tallene, sier statsministeren til Dagsavisen, og sier regjeringens fremskrivninger bare dreier seg om en referansebane.

I forhold til eldreforliket er anklagen at «verdighetsgarantien» de eldre skulle få, ikke blir oppfylt: Et kompetanseløftet i eldreomsorgen, økt opplæring på geriatri og en kommende demensplan.

– De punktene som står i eldreforliket skal gjennomføres ordrett. I tillegg gjør vi mer enn vi har lovet, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS