Ledelse

Jeff Bezos, sjef for Amazon.

Amazon-sjefen kuttet PowerPoint i ledermøter

Kulepunktene er byttet ut.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE: Vi må i hverdagenforholde oss til mer og mindre gode PowerPoint presentasjoner, i tide og utide, men det finnes dem som har satt foten ned. Ifølge Inc.com har Amazon-sjef Jeff Bezos rett og slett bannlyst PowerPoint i ledermøter.

Kulepunktene er byttet ut. I stedet må lederne skrive «narrative memos», med en fortellende struktur, ekte setninger, verb og substantiv. Og disse historiene må de andre møtedeltagerne lese. Først etter at alle har lest, starter diskusjonene.

Disse historiene må de andre møtedeltagerne lese.

Ifølge Bezos skal denne rutinen ha vært et kultursjokk for mange nye ledere, men forfatter og foredragsholder Carmine Gallo, som jobber mye med historiefortelling, skriver hos Inc.com at han støtter Bezos. Gallo argumenterer for at historiefortellingen har mange fordeler. Hans tre viktigste argumenter finner du nedenfor.

Oppsummeringen av de argumentene er, som i Gallos fremstilling hos Inc. listet opp i en nummerert liste, hvorvidt dette på noen måte er annerledes eller mer inpirerende enn de kulepunktene Gallo selv kritiserer, sier historien ingenting om ... :

  1. Hjernen er laget for fortellinger
    Vi har siden tidenes morgen forstått verden som historier, vi snakker i historier og – det som kanskje er viktigst for lederskap; folk husker og tar til seg informasjon på en bedre måter de får den i form av en historie – og ikke kulepunkter.
  2. Historier overbeviser
    Store talere som Martin Luther King Jr. brukte både rasjonelle og følelsesmessige argumenter. Selv viser Gallo til at hjerneforskere skal ha funnet at følelser er den raskeste veien til hjernen, og argumenterer for at historier er det aller beste verktøyet vi har for å overføre en ide til en annen person.
  3. Kulepunkter inspirerer ikke
    Kulepunkter inspirerer ikke, men historier gjør det, mener Gallo, som legger til at bilder er mer virkningsfullt enn tekst alene. Skal du først bruke slides i en presentasjon, bruker flere bilder enn ord, råder han.
Powered by Labrador CMS