Ledelse

Amerikansk næringslivsleder håner franske arbeidere

(NTB): Franske arbeidere er udugelige og jobber bare tre timer om dagen, tordner administrerende direktør Maurice Taylor i den amerikanske bildekkprodusenten Titan.

Publisert Sist oppdatert

- Franske arbeidere får høy lønn, men jobber bare tre timer. De tar lunsj i en time, snakker i tre og jobber i tre. Jeg sa dette rett ut til franske forbundsledere. De svarte bare at det var den franske måten, skriver Taylor i et brev til Frankrikes industriminister Arnaud Montebourg.

Brevet har han skrevet som svar etter at den franske regjeringen nylig henvendte seg til Titan for å spørre om ikke selskapet kunne tenke seg å overta en nedleggingstruet Goodyear-fabrikk i Amiens nord i landet.

- Hvor dumme tror dere egentlig vi er? skriver Taylor i sitt svar.

- Titan vil kjøpe et kinesisk dekkselskap eller et indisk, betale mindre enn én euro i timelønn og tilby Frankrike alle dekkene det trenger. Dere kan beholde deres såkalte arbeidere, fortsetter han.

Taylor har lenge vært kjent for sin kompromissløse stil og sine bitende kommentarer. I USA kalles han bare «The Grizz» - grizzlybjørnen.

(©NTB)

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS