Ledelse

Fordelene med åpent kontorlandskap veier ikke opp for ulempene, viser en amerikansk studie.

Angriper myter om kontorlandskap

De forventede fordelene ved åpne kontorlandskap er ikke større enn kostnadene, melder The British Psychological Society Research Digest.

Publisert Sist oppdatert

Store, åpne kontorlandskap blir gjerne foretrukket av arbeidsgivere på grunn av økonomien i det: Flere mennesker kan jobbe på mindre plass, noe som betyr lavere husleieutgifter. Ideen er også at åpne rom skal bedre kommunikasjonen mellom medarbeidere. Arbeidsformen forventes også å ha positiv effekt på lagånd og tilhørighet.

En ny studie gjort blant over 42.000 kontormedarbeidere i 303 kontorbygninger i USA, forteller imidlertid en annen historie, skriver det britiske nettstedet The British Psychological Society Research Digest.

Funnene i denne studien viser at medarbeiderne med egne kontorer var de som var mest fornøyd med sin egen kontorplass. Medarbeidere i åpne landskap uttrykte sterk misnøye med støy, og aller sterkest var denne misnøyen i åpne landskap med ulike typer skjermvegger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS