Ledelse

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie blir ny toppsjef bransjeforeningen Norsk olje og gass.

Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er ansatt som ny administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass.

Publisert Sist oppdatert

Det kunngjorde foreningen tirsdag. Hauglie overtar etter Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

– Dette er en spennende utfordring som jeg ser frem til å ta fatt på, sier Hauglie.

Karantenenemda skal avgjøre når Anniken Hauglie kan starte i stillingen i og med at hun nylig var statsråd.

– Olje- og gassindustrien er en viktig næring for Norge. Den har avgjørende betydning for inntekter til statskassen og vår velferd, for arbeidsplasser over hele landet og som driver for teknologi og forskning som er viktig for Norge. Næringen vil også være avgjørende for at vi skal nå våre klimamål, sier Hauglie.

– Sterk politisk forståelse

Anniken Hauglie er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo og har hatt en rekke stillinger og verv innen politikk, blant annet som byråd i Oslo og drøyt fire år som arbeids- og sosialminister i regjeringen Solberg.

– Med Anniken Hauglie har vi fått en særdeles kompetent og god leder, sier Monica Th. Bjørkmann, styreleder i Norsk olje og gass i en melding.

– Hauglie har en meget sterk politisk erfaring og forståelse. Som tidligere statsråd har hun unike forutsetninger til å lede organisasjonen gjennom den politiske debatten og de utfordringene industrien står midt oppe i, sier Bjørkmann.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS