Ledelse

Oscar Amundsen er professor i organisasjonsforskning ved NTNU. Foto: Anne Line Bakken

Åtte ting ledere bør vite om endring og innovasjon

En lyttende ledelse, ekte medvirkning og en praktisk tilnærming er noen av suksessfaktorene ved vellykket endring.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjon i arbeidslivet har spredd seg fra å være noe næringslivs og teknologisektor driver med, til å være noe de fleste arbeidsplasser og ledere nå er opptatt av. Dessuten har koronapandemien og det grønne skiftet ført til økt behov for endring og innovasjon ved mange arbeidsplasser.

Forsker Oscar Amundsen gjør et dypdykk i innovasjons- og endringsprosesser på norske arbeidsplasser i boken «Drømmeorganisasjonen.» Undertittelen er «Åtte ting ledere bør vite om endring og innovasjon,» men Amundsen understreker at målgruppen retter seg mot alle som ønsker å forbedre organisasjoner, deriblant medarbeidere og konsulenter, i tillegg til ledere. Han har ønsket å gjøre det lett å oversette poengene i boken til den konkrete settingen den enkelte befinner seg i. Slik vil eksemplene i boken gjelde uansett bransje.

Han viser til både coronapandemien og den grønne omstillingen som bakgrunn for at evnen til endring og innovasjon er spesielt viktig i dagens samfunn. Bevisstheten om at en arbeidsplass må være attraktiv for arbeidstakere har i tillegg blitt ekstremt viktig, og kampen om de beste hodene er hard.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS