Ledelse

– Trepunkts sikkerhetsbelte var nok totalt sett den største og viktigste fordi den gjorde bilkjøring mye tryggere, sier han.

Behersket ­bergenser i førersetet

Med en V60 D5 Plug-in hybrid møter Volvosjefen i Norge Øystein Herland en krevende fremtid med åpne sanser og muligheter. – Bilbransjen kommer til å bli en mer og mer integrert del av hele samfunnsutviklingen, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes bare muligheter, fortsetter han, masse muligheter. Du kan ikke være i denne bransjen uten å tro det. Derfor nytter det ikke å lene seg tilbake og spørre hvordan skal vi forvare oss mot fremtiden og hvordan skal vi takle den. Du vinner ikke Champions Legaue ved bare å forsvare deg. Vi må opp og frem, vise at vi vil og kan være en del av løsningen, ikke en del av problemet, sier han.

Herland er behersket, begeistret bergenser, for det bergenske lynne, med sans for livets teater, har detmed å renne over noen ganger. Det kan ta i overkant mye plass, selv om de sjelden mener nåkke vondt med det. Det er jo, for å omskrive Ole Paus, en tilstand i deres sjel. Og du kan ikke si til en bergenser at han må være litt mindre «bergensk», bare spør den tidligere megafonen i NRK, Hans-Wilhelm Steinfeldt. Da et innslag på Dagsnytt 18 krevde tre bergensere (inklusive ham selv), fant han det opportunt å minne studiogjestene på hvem som var programleder.

Bergenser og helhet

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS