Ledelse

Berit Svendsen, som tidligere blant annet er kjent fra toppledelsen i Telenor, jobber nå med rådgivning innen for strategi, digitalisering og cybersikkerhet.

­Berit Svendsen: – Jeg er en utålmodig sjel som liker å bidra i store beslutninger

Hun var leder, nå gir hun råd til andre ledere om strategi og cybersikkerhet. Det er sider ved å selv utøve ledelse hun savner, andre ikke.

Publisert Sist oppdatert

– Du er kjent som leder, fra toppledelsen i Telenor, Vipps og Ski-VM i Trondheim. Nå er du spesialrådgiver innenfor strategi, ledelse, sikker digitalisering og cybersikkerhet i konsulentselskapet Advansia. Når begynte du å interessere deg for digital sikkerhet?

– Fra 2007 til 2011 var jeg toppleder i Conax, et daværende Telenor-selskap som spesialiserte seg på å sikre TV-innhold ved hjelp av et smart kort som måtte benyttes for å se TV for å hindre piratkopiering. Da ble interessen min for cybersikkerhet for alvor skapt.

– Som leder for Telenor Norge stod digital sikkerhet høyt på agendaen. Under min ledelse styrket sikkerhetsavdelingen betraktelig og benyttet myndighetenes sikkerhetsrapporter til å vurdere hva som kunne skje forårsaket av hvem. I min tid der var Telenor utsatt for flere alvorlige hackerangrep, der blant annet forretningssensitiv informasjon endte ute på nettet.

– Hva har du brukt mest tid på i jobben som rådgiver til nå?

– Jeg har jobbet med kunder og gitt ledelsen råd rundt strategi og veien videre for selskapene. I tillegg har jeg brukt tid på debatter, jeg har ledet et frokostseminar og holdt foredrag om det grønne skiftet og beredskapen blant annet innenfor cybersikkerhet i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS