Ledelse

Berit Svendsen er hentet inn på BI i en ressurs som Adjunct Executive in Residence

Berit Svendsen til BI

BI henter inn utenlandssjef i Vipps, Berit Svendsen, som ressurs, som den første i en stilling som Adjunct Executive in Residence.

Publisert Sist oppdatert
Rektor, Inge Jan Henjesand og Prorektor Hilde C. Bjørnland har ønsket å hente inn en ekspert med spisskompetanse innenfor digitalisering og strategi.
BI skriver på sine nettsider at et viktig formål er å koble relevant erfaring fra arbeidslivet tettere opp mot fagmiljøet og studenter på BI.
– Berit Svendsen har tung ekspertise innenfor sitt felt hvor teknologi, strategi og ledelse møtes. Hun har også ledet spennende organisasjoner, hvor hun kan trekke på bred innsikt fra næringslivet, sier prorektor Hilde C. Bjørnland.
Svendsen skal bidra inn i utviklingen av strategisk agenda og undervisningsprogrammer ved Institutt for strategi og entreprenørskap. Hun skal også undervise for å gi innsikt i praktisk strategiarbeid i teknologibedrifter.
– Denne ordningen gir oss en mulighet til å samarbeide med ledere som daglig håndterer utfordrende strategiske beslutninger. Berit Svendsen er en spennende person som vi vet vil bringe relevans til våre studier og programmer, sier instituttleder og professor Randi Lunnan.
Berit Svendsens egen utdanningsbakgrunn er fra en master i teknologiledelse fra NTNU, NHH og Sloan School of Management, og hun er sivilingeniør i datateknikk og telematikk fra NTNU. Hun har også utdannelse fra BI.
Hennes CV inneholder erfaringer innen digitalisering og teknologi som nå vil komme flere BI studenter til gode. Hun har vært toppleder i store selskaper som Conax, Telenor og nå Vipps.
– Jeg ser frem til å jobbe med prosjekter som knytter næringsliv og akademia tettere sammen for å kunne se på muligheter og utfordringer næringslivet står overfor med å være relevante for kundene gjennom hyppige teknologiskift, sier Berit Svendsen i en kommentar på BIs nettsider.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS