Ledelse

Vegard Kolbjørnsrud forsker på kunstig intelligens og ledelse. Han sier at det som gjør noe med folks teknologifrykt, ikke er mer informasjon, men praktiske ferdigheter. – Folk trenger, jeg holdt på å si; eksponeringsterapi.

BI-forsker: Slik vil kunstig intelligens forandre lederrollen, 3 råd til ledere

Jo mer intelligent teknologi man har på arbeidsplassen, jo mer mellommenneskelig og tverrfaglig samhandling må lederne forvente å holde på med, mener BI-forsker Vegard Kolbjørnsrud.

Publisert Sist oppdatert

­Hvordan vil kunstig intelligens-teknologi omdefinere lederskap? Hvordan kan ledere, fra linjeledere til toppledere, utvikle seg på en god måte inn i den kunstige intelligensens tidsalder? Denne typen spørsmål stilte Vegard Kolbjørnsrud, Richard Amico og Robert J. Thomas − som alle jobbet i konsulentselskapet Accenture − i en studie tilbake i 2016.

De gjennomførte en undersøkelse blant 1770 ledere fra 14 land, og intervjuet 37 ledere som var ansvarlig for digital transformasjon i egen organisasjon. Lederne kom fra både offentlig og privat sektor, og funnene ble publisert i Harvard Business Review-artikkelen «How Artificial Intelligence Will Redefine Management». Den rivende teknologiske utviklingen til tross, funnene fra studien står seg fremdeles, mener Vegard Kolbjørnsrud − som nå er forsker og førsteamanuensis på Handelshøyskolen BI i tillegg til å ha en bistilling som seniorforsker hos Accenture. Så sent som i januar i år republiserte Harvard Business Review artikkelen i en bok.

Nederst i artikkelen finner du Kolbjørnruds 3 tips til ledere om kunstig intelligens.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS