Ledelse

Påtroppende Statkraft-konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal.

Birgitte Ringstad Vartdal blir ny konsernsjef i Statkraft

Styret i Statkraft har utnevnt Birgitte Ringstad Vartdal til ny konsernsjef i selskapet. Hun kommer fra stillingen som Norden-sjef i Statkraft.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Statkraft er et viktig selskap i energiomstillingen av Norge, Europa og verden, som jeg er stolt over å være en del av. Vi skal fortsatt bidra som Norges klart største kraftprodusent og være industriens viktigste partner gjennom å tilby stabil, grønn energi til konkurransedyktige priser i de markedene vi opererer, sier Vartdal, som tiltrer stillingen 1. april.

Før hun ble Norden-sjef i selskapet, var hun konserndirektør for europeisk utvikling av vind- og solkraft i Statkraft.

Tidligere har hun vært både finansdirektør og toppsjef i Golden Ocean Management; et av Fredriksen-selskapene. Hun er med andre ord en av svært få kvinner som tidligere har vært toppsjef i et av de 50 største selskapene på Oslo Børs.

Hun er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland.

Ringstad Vartdal etterfølger Christian Rynning-Tønnesen som ønsker å fratre etter 14 år som konsernsjef.

Vartdal vil få den samme grunnlønnen som avtroppende konsernsjef på 6,3 millioner kroner. Og som andre ledere i Statkraft, vil hun ha en variabel lønnsordning basert på oppnåelse, som maksimalt gir 25 prosent av grunnlønn.

Styreleder i Statkraft, Alexandra Bech Gjørv, omtaler i pressemeldingen Vartdal som en sterk og tydelig leder med de egenskapene som skal til for å lede et stort og internasjonalt selskap. Hun mener det er en styrke at de ansetter en konsernsjef fra egne rekker som kjenner selskapet, organisasjonen og våre viktigste interessenter godt.

Powered by Labrador CMS