Ledelse

Anders Bostad (35), seksjonsleder i Statnett ble kåret til Årets unge leder 2014.

Ble kåret til årets unge leder

– Jeg har blitt spilt god, sier Anders Bostad (35), seksjonsleder i Statnett SF.

Publisert Sist oppdatert

Bostad har vært igjennom en lang og grundig prosess, før han kunne ta imot prisen i konkurranse med 120 unge ledere under 40 år. Det er konsulentselskapet Assessit som gjennomfører kåringen, noe de har gjort siden 2009.

Roger Keiseraas, HR-sjef i Statnett SF, forteller at de mange gode tilbakemeldingene fra medarbeiderne var en viktig årsak til at bedriften valgte å nominere Bostad til kåringen:

– Gjennom Statnetts årlige medarbeidermåling har Anders mottatt meget gode tilbakemeldinger fra sine medarbeidere, både på undersøkelsen som helhet og særlig på sine evner og ferdigheter som nærmeste leder. I tillegg til en spesielt god score på medarbeidermålingen er Anders i nomineringen vurdert av nærmeste leder og et samlet HR kollegium. I tillegg står selskapets konsernsjef Auke Lont bak nomineringen. Anders fremstår som en god rollemodell og leder, samt evner å levere resultater over tid. Han er sett fra Statnett en god ambassadør og en svært god kandidat til årets unge leder, sier han.

Kjennetegn

Fagansvarlig for kåringen, Ole I. Iversen forteller hva som kjennetegner gode ledere.

– Rent vitenskapelig vet vi mye om hva som kjennetegner gode ledere. I tillegg til at gode ledere er effektive og når sine mål, har de gjerne en bedre relasjon til sine medarbeidere samtidig som de har godt motiverte medarbeidere som trives på jobben. Et bredt batteri med vitenskapelige måleinstrumenter er brukt for å kartlegge lederskapet til de nominerte unge lederne, sier han.

Assessit kårer vinneren gjennom å måle personlige egenskaper, innhente informasjon om hvordan lederne takler dagens arbeidssituasjon samt å observere yrkesrelevante kompetanser gjennom jobbsimuleringer.

Da han ble nominert til kåringen uttalte Anders Bostad at hans beste lederegenskaper var å tilrettelegge arbeidsdagen for fagspesialister og lære av deres ekspertise for å ta gode avgjørelser.

– Jeg har en ydmyk og fleksibel holdning til andres kompetanse og personlighet, får ofte god oversikt og bruker dette til å rydde opp i sammensatte problemstillinger.

Etter seieren i kåringen er det en overrasket vinner som uttaler seg:

– Jeg har blitt satset på av virksomheten, lederen min og medarbeiderne. Jeg har blitt spilt god. Det betyr mye for meg, sier han.

Powered by Labrador CMS