Ledelse

Bør vurdere sin stilling

Orklas eiere skal snart velge nye medlemmer til styret. I den forbindelse argumenterer meglerveteran Jan Petter Sissener for at Stein Erik Hagens tid som styreleder må være over.

Publisert Sist oppdatert

Også andre uavhengige aksjonærer har gitt leder av valgkomiteen i Orkla, Idar Kreutzer, tilsvarende innspill før valgene i Orkla til våren, skriver Dagens Næringsliv.

– Siden Hagen tiltro som styreleder, har Orklakursen falt om lag 11 prosent mens OBX-indeksen (en aksjeindeks bestående av de 25 mest omsatte aksjene notert på Oslo Børs) har steget nær 25. Justert for utbytte har Orkla-kursen steget tre prosent på fem år. Det er rett og slett elendig, sier Sissener.

Han mener enhver leder har sin tid. Han får støtte fra en annen veteran, tidligere direktør i Orkla, Jan Lindh.

Orkla er blitt altfor stort og komplisert for Hagen. Det tror jeg det er mange som vil mene. Jeg vet ikke om det holder at han trekker seg som styreleder. Det beste er at han forsvinner ut. Og gir stafettpinnen til en annen, sier Lindh.

Men hos Orklas nest største aksjonær, Folketrygdfondet, svarer fondets sjef, Olaug Svarva, at der gir de Stein Erik Hagen full støtte som styreleder.

Powered by Labrador CMS