Ledelse

Britenes ferske statsminister Boris Johnson gjør seg klar til å tale utenfor statsministerboligen i London for første gang onsdag, foran et stort presseoppbud. Torsdag holdes det første møtet i den nye regjeringen.

Boris Johnson holder sitt første regjeringsmøte

Statsminister Boris Johnsons nye regjering har torsdag morgen sitt første møte. Deretter skal den nye statsministeren tale i Underhuset.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld ble det kjent at Sajid Javid blir finansminister og Dominic Raab blir utenriksminister. Stephen Barclay fortsetter som brexit-minister, og har i likhet med resten av regjeringen hektiske dager foran seg – det er mindre enn 100 dager til 31. oktober.

Det er datoen som EU og Storbritannia har satt for brexit. Johnson har lovet at Storbritannia skal være ute av EU på denne dagen, uten noe «om og men», som han sa onsdag.

Tidligere miljøminister Michael Gove, som har fått en rolle som minister uten portefølje i Johnsons regjering, skal ha ansvaret for å forberede en mulig brexit uten avtale, melder BBC.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS