Ledelse

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) stiller krav til moderasjon for lederne i hel- og deleide statlige selskaper, men et tak på lønnsveksten tilsvarende andre ansattes vekst i kroner og øre er det ikke blitt noe av.

Bråstopp for Vestres tak for lederlønnsvekst i statseide selskaper

Næringsministeren fastslo i 2022 at ingen ledere i statlig eide selskaper skulle ha høyere lønnsvekst enn de ansatte i kroner og øre. Slik gikk det ikke.

Publisert Sist oppdatert

– Vi innfører et prinsipp om at dersom leder får høyere lønnsvekst enn gjennomsnittet av de ansatte i organisasjonen, og da snakker vi altså i kroner og øre, så må det begrunnes særskilt og legges fram på generalforsamlingen, sa næringsministeren til VG 20. oktober 2022 – i forkant av regjeringens presentasjon av eierskapsmeldingen for 2022.

Nye retningslinjer

LO-leder Peggy Hessen Følsvik pekte i samme VG-sak på at det har vært mye prat om moderasjon, men lite konkrete handlinger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS