Ledelse

DNB-sjef Terje ­Turnes har hatt mange ulike roller i banken i løpet av sin karriere. Nå er han leder for kontoret i London.

Business as usual for DNB i London – foreløpig

DNB-sjef Terje Turnes i London tror det vil bli «­business as usual» for DNB i den engelske hovedstaden de neste to-tre årene som følge av brexit. Men i et tiårsperspektiv kan bildet bli mer utfordrende.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Storbritannias statsminister Boris Johnson fikk et flertall av stemmene i det britiske parlamentsvalget før jul, ser det nå ut til at landet vil forlate EU 31. januar i år, etter flere års vingling om datoen.

– I det korte bildet er ting greit for oss etter brexit, sier Terje Turnes, daglig leder for DNBs London-kontor. Han forteller at etter at Storbritannia forlater EU, må DNB blant annet ha en midlertidig lisens for å kunne drive finansiell virksomhet i landet. Prosessen med å få en slik lisens går sin gang, og Turnes forutser ikke at det vil bli store problemer med å få det.

– Men vi bruker mye tid på å få på plass alle de formelle tillatelsene vi nå vil trenge for å drive bankvirksomhet i London, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS