Ledelse

Fire år etter at Erik Dalland la inn potten han vant under NM i poker, i sitt nystartede selskapet, omsetter det for nesten 40 millioner kroner og han er selv sjef for 300 ansatte.

Bygget bedrift på pokerpott

I dag, fire år senere, er selskapet verdsatt til 300 millioner kroner, mens Dalland er sjef for 300 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Erik Dalland (26) kunne gjort karriere som pokerspiller. Istedenfor satset han potten fra norgesmesterskapet i poker som han vant i 2015, på å starte egen bedrift.

Det var siste halvåret på økonomistudiet ved BI i Bergen for Dalland da han på vårparten vant NM-turneringen i poker. Turneringen fant sted i Dublin, og Dalland tok med seg pokal og en pot på 300.000 kroner. I tillegg var han kommet inn på NHH, så fremtiden så på alle måter lovende ut for den unge bergenseren.

Men så, som en såkalt last-longer-bet-premie, en ekstrapremie for å ha vunnet pokerturneringen, fikk han en tur til Las Vegas. Der forsatte han å vinne. Til tross for det hadde aldri vært i Dallands tanker å ta steget fullt ut som profesjonell pokerspiller. Men suksessen ved pokerbordet hadde gitt ham et skikkelig løft. Og kanskje det bidro til gamblingen han senere gjorde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS